Як Знімалась Dodo Love Story

Підлога з паличок для паркету, копія спальні в мініатюрі і два місяці роботи: як знімалась Dodo Socks Love Story


Ідея виникла з відомого усім ритуалу пошуку пари шкарпеток. Ми вирішили розвинути цю тему і показати її зі сторони шкарпетки. Десь там, поза нашою реальністю, існує свій світ: світ шкарпеток. В результаті маємо романтичну історію самотнього До, та його пошуки другої половинки.

Розробка ідеї, сюжету, сторіборду і розкадровки тривала 10 днів.

Шкарпетковий мікро-всесвіт

Усе що ви бачите в фільмі існує в двох розмірах: в реальному і в мініатюрному. Для зйомок в повному розмірі використовувались оригінальні меблі на яких знімались близькі плани. Для зйомок загальних планів була створена ціла спальня, яка є копією реальної: ліжко, штори, лампи, ноутбук і навіть книжки на полиці — все це існує в мініатюрі і зараз прикрашає офіс Dodo Socks. Уявили масштаб роботи? Найбільше нас вразила підлога з паркетом…

Паркет

Може не всі помітили, але підлога мініатюрної кімнати викладена паркетом. Можна було піти простішим шляхом і надрукувати фактуру паркету на папері, скажете ви! Але це не у випадку DzvonkMotion animation studio. Ромко виклав мініатюрний паркет з дерев’яних паличок для розмішування кави. Це тривало 8 годин з перервами на каву (дякуємо, «Кавові крема»). Всього було використано близько 200 паличок. Потім лакування і, voilà, паркет готовий!

Персонажі

У відео кожна шкарпетка оживає і отримує свою особистість. Щоб надати пластику і життя персонажам DzvonkMotion animation studio записали відео співу Мар’яна на студії звукозапису. Потім усі рухи губ в процесі ліпсінгу перенесли з живої людини прямо на шкарпетку. Кадр за кадром, тисячі змін, повторюючи кожен рух який зробила людина на шкарпетці. І так наші шкарпетки заспівали.

Шукаааааю, шукааааю паааару! Пісня

Одним з ключових моментів було створення звукової доріжки. Мета була максимально оживити і додати харизми головним героям, передати їх почуття та емоції глядачу. Автором пісні став вокаліст з “Гич Оркестру” – Мар’ян Пирожок. Жіночий вокал – Яна Іщук. А записувалась вона в Тернополі на студії звукозапису Шпиталь рекордс (Тернопіль).

Бекстейдж з студії звукозапису.

Зйомка тривала 160 годин.

Сценарій/зйомка: Roman Dzvonkovskyj, Marjan Pyrig Pyrozhok, DzvonkMotion animation studio
Голос/музика: Marjan Pyrig Pyrozh, Яна Іщук
Запис/звук: Шпиталь рекордс (Тернопіль)

Повний ролик дивіться тут: